E oficial, Remus Borza a fost dat afară de la Guvern. Premierului Dăncilă nu i-au convenit declaraţiile despre reducerea numărului de bugetari

Decizia privind încetarea calității lui Remus Borza de consilier onorific al premierului a fost publicată luni în Monitorul Oficial. Zvonuri privind schimbarea lui Borza au circulat încă de la începutul săptămânii trecute, la doar câteva zile de la numire. Motivul ar fi declarațiile sale repetate privind necesitatea restructurarea aparatului bugetar, prin reducerea numărului de salariați și de ministere. 

Aceste declarații ar fi deranjat conducerea PSD. Borza a avansat sâmbătă, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, ideea unei noi ordonanțe care să modifice celebrele OUG 114/2018 și OUG 19/2019. În context, Borza a vorbit și de o reducere a numărului de bugetari și o scădere a numărului de ministere. „Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura țară din lume care plătește mult mai bine salariații din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administrația. Și la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem și o fabrică în România”, a spus Borza, la Antena 3.

Remus Borza, ales ca deputat în 2016, pe listele ALDE Braşov, a fost numit consilier onorific pe probleme economice al premierului pe 30 mai.  El l-a înlocuit în funcţia de consilier onorific al premierului pe condamnatul Darius Vâlcov. pe de altă parte îânsă, şi Remus Borza are o condamnare cu suspendare, pentru conflict de interese. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.