Semafor „cu dublu rol“, la sensul giratoriu de la Complexul Bartolomeu

Trecerea de pietoni de la Complexul Bartolomeu, de dinainte de sensul giratoriu din intersecţia str. Lungă – calea Făgăraşului – str. Stadionului, va fi semaforizată. 

Reprezentanții Municipalității au anunțat că azi se montează stâlpul și corpul de iluminat, iar săptămâna viitoare se estimează că va fi pus în funcțiune, pentru început, pe galben intermitent. 

„Până la acest moment s-a făcut rețeaua electrică și urmează azi să se monteze stâlpul și corpul de iluminat“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 

Semaforul de la trecerea de pietoni din fața complexului Bartolomeu va avea un dublu rol: va gestiona fluxul de pietoni din zonă și va gestiona, de asemenea, fluxul de mașini dinspre linia de cale ferată, spre oraș.

„Acolo fiind circulație intensă între strada Stadionului și Calea Făgărașului, cei care vin din Bartolomeu Nord ies foarte greu spre oraș acum. Sperăm ca acest semafor să reglementeze această situație. Acest semafor va fi corelat cu cel de la Strada de Mijloc astfel încât să nu se formeze coloană până la Stadionul Tineretului“, a mai explicat Sorin Toarcea.

Trecerea de pietoni care acum a fost semaforizată ar fi trebuit să fie translatată câţiva metri spre intersecţia străzii Stadionului, cu strada Ioan Bogdan. Cel puţin aşa anunţase în urmă cu un an, Primăria Braşov. De altfel, despre resistematizarea întregii intersecţii de la starda Lungă cu strada Stadionului şi Calea Făgăraşului se discută încă din 2016, când a fost propusă o altă variantă: mutarea trecerii de pietoni din faţa gării CFR Bartolomeu mai spre sensul giratoriu, concomitent desfiinţarea acestei treceri de pietoni de la complexul Bartolomeu. Ulterior, s-a renunţat la ideea desfijunţării trecerii de pietoni de la Complexul Bartolomeu, fiind mutată, în schimb, trecerea de pietoni de la Gară, mai spre sensul giratoriu şi amenajată o „insulă“ pentru pietoni, în mijlocul străzii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.