Roxana Mînzatu, vicepreședinte PSD Brașov, este oficial ministru în Guvernul Dăncilă

Deputatul PSD Brașov, Roxana Mînzatu este oficial ministrul al Fondurilor Europene. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul prin care numește noii miniștri din Guvernul Dăncilă, respectiv Roxana Mînzatu la Ministerul Fondurilor Europene și Ana Birchall, la Ministerul Justiției și Natalia Intontero, la Ministerul pentru românii de pretutindeni.

Singurul respins de președintele României este fostul senator de Brașov, Titus Corlățean, propus în funcția de  viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice. Acesta a ocupat în urmă cu cinci ani funcția de ministru al Afacerilor Externe, având probleme serioase în organizarea alegerilor prezidențiale din Diaspora, în 2014. De altfel, modul defectuos în care a gestionat acele alegeri l-au ăfuct pe președintele Klaus Iohannis să respingă acum propunerea venită din partea PSD.

Numirile în Guvernul Dăncilă vin ca urmare a demisiilor care au fost înregistrate înainte de alegerile europarlamentare, şi anume Natalia Intotero, Rovana Plumb şi Tudorel Toader. În prima fază şeful statului a respins propunerile făcute de PSD, pentru cele trei ministere: Eugen Nicolicea la Justiţie, Oana Florea la Fonduri Europene şi Tit Brăiloiu la Românii de pretutindeni.  

Pentru Roxana Mînzatu, semnarea decretului de numire în funcție nu vine ca o surpriză, ea declarând, încă de săptămâna trecută, că președintele Klaus Iohannis nu ar avea niciun motiv să respingă această propunere făcută de colegii ei de partid.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.