1200 de alergători au luat startul în Crosul Hospice 2019, reușind să adune 46.000 de euro pentru pacienții cu boli incurabile

Aproape 1.200 de alergători au luat startul în cursele Crosului „Aleargă TU pentru EI“, cei mai mulți participanți fiind înscriși în cursa Preh de 4km. Pe primele locuri pe podium au urcat Elena Găitan, o alergătoare fidelă a competiției, și Răzvan Vidrea, la categoria masculină.



Cursa Miele de 10 kilometri, câștigată 2 ani la rând de Robert Hajnal – ultramaratonistul care în acest an a stabilit un nou record de alergare pe bandă – 12 ore, a fost adjudecată anul acesta de Cristian Moșoiu, în timp ce la categoria feminină a câștigat Maria Magdalena Velișcu. 

Cea mai grea sarcină au avut-o alergătorii de la Ștafeta Varta, care au fost surprinși de ploaia torențială în mijlocul cursei. Cu toate acestea nu au abandonat, iar mulți dintre ei și-au așteptat coechipierii pentru a trece împreună linia de finish. Echipa Electronilor Iuți a urcat aici pe prima treaptă a podiumului. 

Cursa Autoliv de 2km a fost câștigată de Fabian Toth și Alisia Sălceanu, iar la Cursa Copiilor Electrica Furnizare s-au impus Ana Maria Câmpan și Vlad Anghelescu. 



Cursa Familiilor Premium Aerotec, o întrecere non-competițională nou introdusă anul acesta, a reușit să strângă la start aproape 300 de persoane. 

Valoarea fondurilor strânse cu sprijinul alergătorilor și partenerilor evenimentului se ridică la 46.000 de euro, sumă care va acoperi costul pentru peste 445 de zile de spitalizare în centrul HOSPICE Casa Speranței. 

Una dintre premierele acestei ediții a Crosului Hospice a fost CURSA SPERANȚEI. Pacienții HOSPICE Casa Speranței au pornit într-o cursă simbolică, alături de rude și de o parte dintre specialiștii fundației. Într-un moment extrem de emoționant, ei au parcurs traseul ținându-se de mână, în aplauzele susținătorilor aflați pe margine. 

Am văzut atâta putere,  determinare și mai ales bucurie pe chipurile pacienților pe tot acest traseu al Cursei Speranței, încât a fost de-a dreptul copleșitor. Este uimitor câți oameni s-au strâns laolaltă în acest eveniment, dornici să ajute și să facă diferența în viețile lor”, a declarat Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranței, care i-a însoțit pe pacienți pe tot parcursul acestei curse speciale.



Pe lângă toți alergătorii din diferitele curse, timp de 12 ore a alergat și vânătorul de munte Robert Hajnal.  Cel mai bun ultramaratonist din România a reușit o cursă incredibilă, a început să alerge pe bandă la 5 dimineața și după 12 ore s-a oprit la 135 de kilometri, stabilind astfel recordul național pe care-l țintea. Pe cele două benzi alăturate asigurate de sponsorul cursei, Belaqva, s-au aflat colegii lui Robert de la Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, dar și 20 de susținători care și-au dorit să alerge câte o jumătate de oră alături de cel mai bun ultramaratonist din România. 

În cele 12 ore de alergare, Robert Hajnal a fost susținut permanent de mama sa, dar și de voluntarii HOSPICE care l-au încurajat continuu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.