Demisie la vârf la CNAIR. Directorul Narcis Neaga a plecat înainte de a fi dat afara de ministrul Cuc

Directorul general al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, anunță că a decis să demisioneze din funcție, după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor Răzvan Cuc demiterea sa. „Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei românești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România, precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de Director General al CNAIR S.A.”, a transmis Narcis Neaga marți, într-un comunicat remis presei. 

 
Neaga consideră că acesta ar fi și „sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă”, care a cerut demiterea sa, mesaj „pe care îl respect”, spune el, insistând totodată că a „făcut tot ce i-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele în derulare”.

„Bineînțeles că am să continui să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziția socială sau de funcția pe care o voi ocupa în viitor. Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am facut tot ce mi-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă așa cum este normal să existe într-o țară europeană. Așa am reușit să lansez împreună cu ceilalți colegi din CNAIR proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro, care în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene. Sper ca și cei care vor prelua mandatul de Director General al CNAIR să înțeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcție”, a mai spus Narcis Neaga în comunicatul difuzat presei.Luni, premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcția de director general interimar al Companiei de Drumuri, din cauza „întârzierilor nejustificate și a managementului slab în implementarea proiectelor de infrastructură de transport”.
 
 
Dăncilă a reluat și marți, la începutul ședinței de Guvern, solicitarea de demitere a șefului CNAIR, ea susținând că au fost blocate proiecte în mod nejustificat. Premierul a mai acuzat conducerea CNAIR că şi-a asumat termene total nerealiste şi a dezinformat cu privire la stadiul şi evoluţia unor investiţii majore

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.