Modernizarea DN 73 Pitești – Brașov s-a întors la faza de proiectare. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este dispusă să plătească peste 2,022 milioane de lei pentru actualizarea documentației tehnice

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitația pentru realizarea expertizei tehnice, actualizarea proiectului tehnic și asigurarea asistenței tehnice pe perioada lucrărilor pentru finalizarea lucrărilor de modernizarea a DN 73 Pitești – Brașov. Procedura a fost lansată după ce compania a renunțat la constructorul care a început modernizarea arterei în anul 2014 (Asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel Engineering SA), iar până în luna septembrie a anului trecut a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 50,26%. Practic, anul trecut, CNAIR a făcut recepția finală pentru 29 dintre cei peste 103 km de drum inclus în proiect. 

Conform anunțului licitației pentru actualizarea proiectului tehnic, valoarea contractului este estimată la 2.022.071 lei, fără TVA. Durata contractului este de 24 de luni, din care 18 luni este perioada de asistență pe perioada pe perioada derulării lucrărilor. De altfel, fiind vorba despre un proiect cu finanțare europeană, modernizarea drumului trebuie să se încheie până în 31 decembrie 2023. 

 Drum de patru benzi de la Brașov până la ciotul de autostradă Râșnov – Cristian 

Firma care va câștiga contractul pentru actualizarea documentației tehnice va trebui să proiecteze și dublarea unui sector din DN 73 (de la două la patru benzi) cuprins între Brașov și intersecția cu drumul de legătură ce asigură accesul la capătul de autostradă Râșnov – Cristian. 

Pe de altă parte, consultantul va trebui să pregătească documentații distincte pentru sectoarele de drum din județene Argeș și Brașov, asta pentru că, cel mai probabil, licitația de lucrări va fi împărțită în două loturi (câte unul pe județ).  

1 Trackback / Pingback

  1. Finalizarea modernizării DN 73, împotmolită în etapa actualizării proiectului tehnic. CNAIR a primit numai oferte neconforme – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.