FOTO. Brașovenii din Tractorul nu vor mai avea întreruperi de căldură. Noua rețea de termoficare va fi gata până la sfârșitul acestei luni

Brașovenii din Tractorul, racordați la sistemul centralizat de termoficare, vor scăpa în această iarnă de întreruperile de căldură cauzate de avariile la vechile conductele de termoficare. În această zonă a orașului va fi pusă în funcțiune noua rețea de termoficare, realizată cu fonduri elvețiene.

Modernizarea rețelei a început în toamna anului trecut, iar potrivit viceprimarului Brașovului Costel Mihai lucrările sunt finalizate în proporție de peste 95%, estimarea lui fiind că vor fi terminate în cursul acestei luni. 

„S-a finalizat rețeaua principală, iar acum se mai lucrează la racordurile la blocurile de locuințe, care fac parte din proiectul pentru care Primăria Brașov a obținut finanțarea elvețiană. De asemenea, avem în plan și racordarea unor agenți economici sau instituții însă lucrările de branșare a acestora nu sunt incluse în acest proiect”, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.

Totodată, reprezentantul Primăriei Brașov a amintit că rețeaua a fost proiectată astfel încât să permită branșarea noilor zone rezidențiale din zonă.

Printre altele, prin acest proiect au fost înlocuite vechile țevile vechi și supradimensionate cu unele cu diametru mai mic, preizolate și prevăzute cu senzori care permit monitorizarea parametrilor de funcționare a rețelei, dar și identificarea avariilor, fără a fi nevoie de săpături „de sondare”. De asemenea, au fost introduse şi conducte pe noi trasee, astfel încât să existe legături și spre noua zonă rezidențială din acest cartier.

Lucrările la rețeaua de termoficare din cartierul Tractorul sunt realizate de SC Elsaco Electronic SRL (lider de asociere) și SC Sicor SRL (asociat). Valoarea contractului, semnat în 24 august 2018, fiind de 14.455.400 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 2.746.526 lei. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.