Ministrul de Interne a demisionat după 6 zile. Mandatul său este unul dintre cele mai scurte din istoria postdecembristă

Nicolae Moga și-a anunțat demisia din funcție, marți, la șase zile de la numirea în funcția de ministru al Administrației și Internelor, în urma uciderii celor două adolescente din Olt, caz care a scos la iveală ineficiența autorităților.

„În urma unei discuții pe care am avut-o cu premierul, am decis să mă retrag din funcția de ministru de Interne. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onești și profesioniști din minister. Îi mulțumesc doamne premier pentru încredere și trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile pe viitor”, a spus Nicolae Moga, citat de Hotnews.

Nicolae Moga era în funcția de ministru al Afacerilor Interne de 6 zile.

Acesta este cel mai scurt mandat din istoria postdecembristă a României. Anterior, cel mai scurt mandat i-a aparținut, la Ministerul afacerilor Externe, lui Teodor Meleșcanu, în 2014, ca urmare a proastei organizări a alegerilor prezidențiale din străinătate, fiind înlocuit de Mihnea Motoc. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.