Profesor de nota 1, la examenul de Titularizare, la Brașov. „Nu, nu e eliminat. Atât a putut“

84% dintre candidații care au susținut examenul de Titularizare în învățământul brașovean au promovat. 

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratrul Școlar Județean Brașov,  279 dintre candidați, adică 49%, au obținut note peste 7, care le oferă posibilitatea de a prinde un post de titular, cu condiția ca acesta să existe, pe specialitatea fiecăruia.  



Deși rezultatele sunt unele bune, a existat și o situație în care unul dintre candidații înscriși, care s-a prezentat la examen, „a reușit “ să iau un „1 curat“. „Nu, nu e eliminat. Atât a putut“, a precizat inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Brașov, Ion Negrilă. Candidatul care a obținut nota 1 a susținut examenul la chimie.

Acest caz cel puțin neplăcut vine după ce în ziua Titularizări, un alt candidat care ar fi vrut să fie cadru didactic în învățământul brașovean a fost surprins copiind și eliminat în examenul de psihopedagogie specială, pe care îl susținea.  

În acest an, 749 de cadre didactice s-au înscris la Braşov, la examenul de Titularizare, pentru 49 de specialităţi. Examenele au fost susţinute în două centre de examinare organizate în judeţ, la Şcoala gimnazială nr. 5, respectiv la Colegiul tehnic Transilvania. 



De la examen au absentat 101 candidaţi înscrişi, iar 83 s-au retras. Miza examenului de titularizare o reprezintă posturile titularizabile din învăţământ, cu contract pe perioadă nedeterminată. În acest an, Inspectoratul şcolar Judeţean Braşov scoate la concurs 143 de posturi titularizabile. La acestea se adaugă alte 600 de posturi pe perioadă determinată, de maxim 3 ani şi 1.422 de fracţii de normă care combinate pot forma câteva sute de catedre. Pentru a fi titular pe post, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 7 la examenul scris şi să aibă şi o catedră disponibilă. Candidaţii care obţin note între 5 şi 7 pot obţine doar posturi de suplinitori, pe un an, după care trebuie să susţină din nou concursul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.