„Vama de la munte“. Marile voci ale folk-ului românesc, în festival la Vama Buzăului

Vama Buzăului găzduieşte în acest weekend prima ediţie a festivalului de folk „Vama de la munte“, un eveniment pe care primarul comunei, Tiberiu Chirilaş, vrea să îl transforme într-un band al acestei staţiuni turistice de interes local.
 


 
La Vama Buzăului vor concerta în weekend nume celebre în folk-uul românesc, precum Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru, Bucu Bertzi&Fiends, Marius Baţu, Grupul Ecoul – Magda Puşcaş şi Sorina Bloj, Florin Săsărman, Cristi Dumitraşcu, Vali Şerban, Adrian Beznă şi grupul CelenDar de la Zărneşti. 
 
Festivalul este organizat împreună cu solistul de folk Ducu Bertzi şi vine dintr-o idee pe care primarul Tiberiu Chirilaş şi solistul folk au avut-o iarna trecută, „la gura sobei“.
 
„După un concert de colinde, susţinut iarna trecută la noi, de Ducu Bertzi, ne-am aşezat împreună la un foc călduros, la gura sobei şi am pus la cale acest festival, care se pliază foarte bine pe statutul nostru de staţiune turistică, şi pe tipul de turism pe care vrem să îl promovăm aici – şi anume unul liniştit, eco şi pentru toate vârstele“, a spus primarul Tiberiu Chirilaş. 


 
Festivalul se va desfăşura în aer liber, pe malul Buzăului, într-o zonă verde situată vizavi de clădirea primăriei. Este aceeaşi zonă unde în fiecare au loc zilele comunei Vama Buzăului – „Gospodarul Vămăşan“.  Având în vedere că este un eveniment de promovare a turismului eco, primarul spune că sunt aşteptaţi cu braţele deschise inclusiv turiştii care vor să rămână peste weekend cu cortul. De aceea, în apropierea locului unde are loc festivalul de folk „Vama de la munte“ va fi o zonă de campare, unde vizitatorii se vor putea întâlni inclusiv cu producătorii locali de la care pot cumpăra produse tradiţionale. „Chiar dacă nu sunt oameni din zona noastră, locaţia festivalului va fi marcată încă de la intrarea în comună, cu panouri care arată atât locaţia unde va fi evenimentul, cât şi locurile unde se poate parca şi campa“, a explicat Tiberiu Chirilaş. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.