Record nefericit. 170 de absolvenţi de gimnaziu din Braşov au rămas nerepartizaţi la liceu. 12 dintre ei au medii de admitere peste 6.00

170 de absolvenţi de clasa a VIII-a ai unor şcoli din Braşov au rămas nerepartizaţi la în clasa a IX-a, pentru că probabil nu au ales suficiente opţiuni pe care să le treacă în fişele de înscriere. Este cel mai mare număr de elevi care rămân nerepartizaţi, în ultimii ani, ei urmând să ajungă într-o clasă a IX-a după cea de a doua sesiune de repartizare, pe locurile rămase libere. 



După repartizarea elevilor în clasele a IX-a la liceu sau şcoală profesională, pe dinafară au rămas inclusiv elevi cu medii de admitere peste 7. De exemplu, un elev cu media 7,34 de la Liceul „Andrei Mureşanu“, deşi are o medie ce l-ar fi recomandat pentru un liceu bun, va ajunge acum la o şcoală mai slabă, pe locurile care au rămas libere. 

Trei elevi absolvenţi au unor şcoli gimnazaile din Braşov se află în această situaţie. Pe lângă absolventul de la „Mureşanu“, nerepartizat a rămas şi un elev de la Şcoala gimnazială nr. 30, cu media 7,26 şi un altul d ela Şcoala gimnazială nr. 14. 

Alţi 9 elevi cu medii de admitere peste 6.00 au rămas pe dinafară. Ei vin de la Şcoala gimnazială nr. 15 (2), Şcoala gimnazială nr. 30 (2), Şcoala gimnazială nr. 1 din Făgăraş (2), Şcoala gimnazială nr. 2 din Zărneşti, Liceul Teoretic Ioan Pascu Codlea şi Liceul Teoretic „Mitropolit Ioan Meţianu“ Zărneşti.



Elevii care nu au fost repartizaţi în prima etapă vor intra în a doua etapă a repartizării (31 iulie – 1 august 2019), alături de absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, nu s-au înscris sau nu au avut situația școlară încheiată înainte de această etapă.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 15 – 18 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 19, 22 și 23 iulie, comisia judeţeană de adm0itere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.