USR Braşov a recrutat doi consilieri locali care vor să candideze şi la primărie

USR Braşov are doi membri noi, consilieri locali independenţi în comunele de unde provin. Este vorba despre Matei Paul-Vlad (stânga – capăt), consilier local în Hălchiu şi despre Jigărea Gheorghe Ioan (dreapta – capăt), din comuna Bran. Cei doi au fost aleşi în 2016 în consiliile locale ale celor două comune, din postura de independenţi, iar pentru 2020, ambii intenţionează să îşi depună candidatura pentru primărie.



Matei Paul-Vlad este la al doilea mandat în Consiliul Local Hălchiu. În primul său mandat, el a fost ales pe listele PNL, partid din care a demisionat în 2016, „după ce s-a produs unificarea PNL-PDL“. În urmă cu 2 ani a candidat ca independent şi a obţinut 126 de voturi, întrunind 8% din opţiuni, care l-au dus în CL. Matei a fost independent din 2016, iar acum s-a alăturat USR, întrucât „e foarte greu să te lupţi de unul singur cu o majoritate PSD“.  Matei Paul-Vlad a declarat că anul viitor, la alegerile locale intenţionează să se înscrie în cursa pentru Primărie, aceasta fiind a doua sa încercare, după cea din 2016.

Jigărea Ioan Gheorghe, consilier local la Bran, se află la primul său mandat. El a ajuns în CL Bran după ce a obţinut 12% din voturi la alegerile din 2016. Jigărea, şef de district la Sectorul Drumuri Naţionale al DRDP Braşov, administrând DN73, spune că şi el este interesat de o candidatură la Primăria Bran, în 2020, dacă va fi susţinut şi de filială.



Cei doi consilieri locali independenţi care s-au înscris în USR au primit şi responsabilitatea de a se ocupa de formarea unor filiale ale Uniunii, la nivelul comunelor lor. Potrivit vicepreşedintelui USR Braşov Marian Spiridon, până la sfârşitul acestei luni atât la Hălchiu, cât şi la Bran, ar putea fi înfiinţate organizaţii locale USR.

În prezent, în judeţul Braşov USR are filiale la Braşov, Făgăraş, Codlea, Săcele, Râşnov, Zărneşti, Ghimbav, Predeal, Sânpetru, Dumbrăviţa, Tărlungeni, Cristian şi Moieciu.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.