Terminalul Aeroportului Brașov, din contestație în contestație. A venit rândul „câștigătorului detronat” să se considere nedreptățit, așa că s-a adresat instanței 

Firma SC Construcții SA Sibiu, declarată câștigătoare a licitației pentru proiectarea și construirea terminalului aeroportului de la Ghimbav de către Consiliul Județean Brașov, apoi „detronată” de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) s-a adresat instanței.

În data de 12 iulie, în ultima zi admisă pentru formularea unor eventuale plângeri. SC Construcții SA Sibiu a depus o plângere la Curtea de Apel Brașov împotriva Deciziei CNSC (prin care Consiliul a decis reluarea evaluării ofertelor pentru realizarea terminalului – n.n.), solicitând suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea cauzei. Chiar dacă ne aflăm în perioada vacanței judecătorești, acest gen de plângeri se soluționează de către instanțele competente și în această perioadă, motiv pentru care avem speranța ca primul termen de judecată să fie stabilit de către instanță până la sfârșitul lunii iulie. Între timp, Consiliul Județean Brașov va continua demersurile necesare aplicării Deciziei CNSC astfel încât să scurtăm cât se poate de mult orice termen ce ar putea decala încheierea procedurii de achiziție și în urma unei sentințe definitive a instanței privind plngerea menționată să putem semna contractul de proiectare și execuție a viitorului Terminal de pasageri”, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Reamintim că la licitația pentru realizarea obiectivului „Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare și Execuție Lucrări de Construcții și Instalații Obiectul Terminal de Pasageri” au participat patru ofertanți, iar procedura de atribuire s-a încheiat în    13 mai prin declararea câștigătoare a firmei Construcții SA Sibiu, a fost contestată de către una din firmele participante.

Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, care s-a clasat pe locul al doilea, a depus o contestație la CNSC, care a emis decizia nr. 988/C1/924.927 din  20.06.2019. În decizia menționată Consiliul admite contestația făcută de către Asocierea iunie  BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA în ceea ce privește detalierea de către ofertanți a echipamentelor de securitate specifice funcționării aeroportului, solicitate prin caietul de sarcini.  

Pentru a nu întârzia și mai mult lucrările la terminal, Comisia de evaluare din Consiliului Județean Brașov a decis să nu conteste decizia CNSC, ci să o pună în aplicare și a demarat procedurile de reanalizare a ofertele tehnice ce fac referire la echipamentele de securitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.