Două firme din Braşov vor face, în asociere, lucrările de deviere ale Beselcinului, în zona Aeroportului Ghimbav. Contractul valoreaza peste 21 de milioane de lei

 Asocierea SC CONSAL SRL – SC RS ACTIV SRL se va ocupa în următoarea perioadă de lucrările de deviere ale canalului colector Beselcin, în zona drumului primetral și de acces spre viitorul Aeroport Internațional Brașov-Ghimbav. Oferta depusă de Consal și RS Activ  a fost cea mai avantajoasă ca raport preț-calitate, din cele înscrise.

Comisia creată la nivelul Consiliului Județean Brașov pentru realizarea acestei proceduri a evaluat documentațiile depuse de patru ofertanţi unici şi trei asocieri de firme, respectiv EREN CONS, MEVA CONCEPT, IMFALT YOL YAPI SANAYI TICARET AS, MORANI CONSTRUCT, Asocierea CONSAL SRL – RS ACTIV, Asocierea VIAROM CONSTRUCT – Electrogrup şi Asocierea ELDICLAU PREST – HELINICK. 

Ofertantul câștigător s-a angajat să realizeze investiția la valoarea de 21.678.422,21 lei fără TVA, în condițiile în care autoritatea contractantă a estimat lucrările la suma de 28.662.641,10 lei fără TVA.

Asocierea câștigătoare propune două firme subcontractoare, respectiv SC Brahms International SRL – care urmează să execute 4,84% din lucrările de montare a sistemului de protecție perimetrală, și SC Flash Lighting Services SA – care va implementa 30% din execuția sistemului de protecție perimetrală. Finanţarea va fi asigurată din bugetul local al Judeţului Braşov pe anul 2021. În cazul în care alți participanți la achiziție nu vor contesta rezultatul, contractul de execuție a lucrărilor urmează să fie semnat după perioada legală de contestații, care se încheie pe 26 aprilie.  

În cadrul acestui contract sunt planificate patru tipuri de lucrări: construirea drumului tehnologic perimetral şi a acceselor la echipamentele de radionavigaţie; construirea împrejmuirilor şi a porţilor; devierea canalului colector Beselcin; montarea sistemului de protecţie perimetrală (sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral şi zona tehnică). 

„Aeroportul Internaţional Braşov este cel mai important proiect investiţional al Judeţului Braşov. De aceea, facem toate demersurile pentru ca partea de construcţie a infrastructurii aeroportuare şi cea de operaţionalizare să fie terminate în cel mai scurt timp. Dispunem de fondurile necesare pentru a duce la bun sfârşit lucrările pe care le avem în derulare și pentru a achiziționa toate echipamentele de care avem nevoie pentru operaționalizarea Aeroportului. În bugetul din acest an am prevăzut o sumă-record destinată implementării Aeroportului. Este vorba despre 188.295.000 de lei, din care 30.000.000 de lei sunt alocate de Guvernul României”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.