Un brașovean a primit o amendă cât o pensie pentru vișinul tăiat din fața blocului

Devenit viral pe rețelele de socializare, filmulețul brașoveanul care tăia un vișin pe strada L.C.Babeș nr. 10, pentru a putea culege fructele a fost văzut și de Poliția Locală Brașov.



Agenții Poliției Locale Brașov  au mers luni la fața locului, constatând că  în urmă cu o săptămână o persoană a tăiat un pom fructifer din gradina blocului unde locuiește.

„Persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei. Totodată, aceasta și-a luat angajamentul că în toamna acestui an va planta un puiet de pom fructifer în locul celui tăiat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru. 

Conform Regulamentului privind stabilirea normelor locale unitare de protecţie a spaţiilor verzi, organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea acestora pe teritoriul municipiului Braşov,   toaletarea arborilor se poate face pot face doar în anumite condiții. Astfel, tăierile de arbori și arbuști de pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se avizează doar de către Serviciul Amenajare Zone de Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Braşov, prin inspectorii de specialitate.



De asemenea, potrivit normativului amintit, sancţiunile pentru tăierea sau toaletarea ilegală a arborilor sunt aplicate de către Poliţia Locală Braşov. Așadar, sancţiuni pentru aceste fapte sunt între 200 lei şi 1000 lei (pentru persoane fizice) şi între 1.000 şi 5.000 lei (pentru persoane juridice).

„Sesizări în cazuri similare se pot face la la numărul de telefon 0268.954 (24 de ore din 24, 7 zile din 7), pentru ca dispecerul de serviciu să trimită un echipaj, care poate lua măsurile legale, dacă acestea se impun. De asemenea, vă puteți adresa și în scris solicitările, sesizările ori reclamațiile la adresa de e-mail dispecerat@politialocalabrasov.ro sau ele pot fi depuse la Registratura instituției cu sediul în strada Nicolae Bălcescu nr. 62-64”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.