VIDEO. Piesă Hip-Hop făcută de liceeni, cu refren de Ecaterina Andronescu: „Orice evaluare evaluează subiecte din evaluarea respectivă”

Liceenii din Târgul Frumos și profesorul lor Dan Chicoș au pus pe versuri declarația Ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, cea care a declarat într-o emisiune la TVR 1 că „orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă”, referindu-se la generația 2007 – 2019 ajunsă la BAC. 

Declarația Ministrului Educației face acum parte din refrenul piesei „Iluzii pierdute“, realezată de elevii din clasele a XI-a și a XII-a și de profesorul de științe sociale de la liceul din Tîrgu Frumos. 

Piesa are și un videoclip, a cărei idee a aparținut profesorului Dan Chicos. 

Am filmat în 2 ore, în spatele Casei de Cultură din Târgu Frumos. A filmat Alex Oiță, elev care trece clasa a XII-a și care a filmat și clipul ‘Under Pressure’ dedicat tinerilor în emoții înainte de a afla rezultatele la BAC. El vrea să urmeze UNATC, regie sau imagine. Vocea și parte din versuri îi aparțin lui Dragoș Spătariu, care cântă rap underground. El tocmai a terminat clasa a XII-a și a dat Bacalaureatul, i-am fost diriginte și s-a înscris acum la Facultatea de Geografie, la Iași”, a explicat pentru Edupedu.ro profesorul Dan Chicoș.

Mesajul clipului “Iluzii pierdute” este un mesaj al “generației decrețeilor”. “Dacă vă aduceți aminte, ei cântau în cor: noi în anul 2000, când nu vom mai fi copii! Iată că acești copiii – parte pierduți din statistici, parte care au dat anul acesta Bacalaureatul – sunt născuți în 2000. Ei sunt copiii generației care cânta: ‘noi în anul 2000’. Iluzii pierdute face referire la iluziile lor din anii ’70-’80, pierdute acum în anii 2019”, a mai declarat Dan Chicoș, pentru Edupedu.ro.

Primul mesaj le aparține, însă, elevilor și este despre “munca titanică” pe care o presupune Bacalaureatul, “cu multe frustrări și adesea o sursă pentru scăderea stimei de sine”, a continuat Chicoș.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.