Viitoarea sală de gimnastică de la Școala nr. 2 a fost repoziționată. Noul proiect a primit avizul Comisiei de Urbanism a municipiului Brașov

Proiectul sălii de gimnastică de la Școala Gimnazială nr. 2 din cartierul Astra, a trecut, pentru a doua oară, prin Comisia de Urbanism a municipiului Brașov. Asta după ce firma care se ocupă elaborarea proiectului tehnic a descoperit mai multe probleme în documentaţiile puse la dispoziţie împreună cu Studiul de Fezabilitate (SF).



Pentru sala de gimnastică de la Şcoala Gimnazială nr. 2, Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic au fost licitate separat. SF-ul a fost realizat încă de anul trecut iar de curând a fost contractată şi o firmă care să facă proiectul tehnic, în baza documentaţiilor studiului existent.  

„Firma care a câştigat contractul pentru proiectarea sălii a considerat că în documentația ce i-a fost pusă la dispoziție există multe neclarităţi şi neconcordanţe în ceea ce priveşte standardele de urbanism. Pentru a respecta aceste standarde firma care va face proiectul tehnic a modificat orientarea clădirii în care va funcționa sala de sport și, în multe situații, a refăcut complet unele documente primite”,  a declarat viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

Cum s-a ajuns la aceasta situație?

Pentru realizarea Studiul de fezabilitate și a altor documentații tehnice, Primăria Brașov a organizat anul trecut o procedura de achiziție, iar potrivit legislației, contractul a fost atribuit firmei care a oferit cel mai mic preț. În unele situații, ofertanții depun dosare admisibile din punct de vedere tehnico-financiar, însă, a declarat viceprimarul „problemele apar când începe implementarea propriu-zisă a proiectului”.



Noua sală de gimnastică va putea găzdui competiții internaționale 

Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați în vara anului trecut de Consiliul Local Brașov, sala de sport de la Şcoala Gimnazială nr. 2 este estimată la 21,667 milioane lei, inclusiv TVA, iar durata execuției este de 14 luni.

Construcția va avea la parter terenul de sport, cu dimensiuni de 29×42 metri, un foaier, un cabinet medical, vestiare cu grupuri sanitare și dușuri pentru elevi, divizate pentru băieți și fete, vestiar și grup sanitar pentru profesori, birou pentru profesori și spații de depozitare.



Clădirea va fi dotată şi cu aparatele necesare competiţiilor şi antrenamentelor.

„Ne dorim o sală de dimensiuni mai mari, cu tribune, care să poată găzdui inclusiv competiţii internaționale, având în vedere tradiţia pe care Braşovul o are în gimnastică. Să nu uitam că sportivii pregătiţi la Braşov, la actuala sală de la Şcoala Gimnazială nr. 2 (în dotarea căreia sunt aparate din anii ´50 – ´60, n.n.), au câștigat în jur de 400 de medalii la competiţii interne şi internaționale în ultimii 30 de ani. După ce va fi construită, avem promisiunea preşedintelui Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, că vom primi tot sprijinul necesar pentru omologare”, a spus viceprimarul Costel Mihai. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.