Campionatul Mondial de Alergare de 50km de la Braşov. Un atlet din Canada aleargă pentru soţia sa, bolvană de Parkinson: „Este un omagiu adus acelor oameni care nu apar niciodată în lumina reflectoarelor”

Municipiul Braşov găzduieşte pe 1 septembrie, cel mai important eveniment sportiv din românia, în acest an: Campionatul Mondial de Alergare pe 50 de kilometri. La start s-au aliniat, la această ediţie, sute de alergători din toate colţurile lumii, iar printre ei se află atleţi care dincolo de pasiunea pentru sport, au motivaţii din cele mai puternice pentru a alerga şi petnru a-şi depăşi limitele. 

Unul dintre ei este canadianul Olivier Roy-Baillargeon are 33 de ani care spune că va veni la Campionatul Mondial de Alergare pe 50 de kilometri de la Braşov şi va alerga pentru soţia sa, bolnavă de Parkinson. 

Olivier Roy-Baillargeon: Voi alerga cât de tare voi putea la Brașov. Voi alerga pentru soția mea, Dominique, care este bolnavă de Parkinson. Boala se manifestă ușor deocamdată. A apărut de doi ani, dar o împiedică să alerge. În timp ce noi, alergătorii, ne luptăm la antrenamente și concursuri cu cronometrul, ei, oamenii care suferă de diferite boli sau care au anumite dizabilități se luptă zi de zi pentru a depăși diferite bariere, pentru a-și trăi viața cât mai demn posibil. Zi de zi, acești oameni își asumă provocări cel puțin la fel de epuizante ca alergarea într-un maraton, dar fără a primi nicio recompensă la final. Consider participarea mea la acest Campionat Mondial un omagiu adus acestor oameni care nu apar poate niciodată în lumina reflectoarelor.”

      

Olivier Roy-Baillargeon  s-a apucat de alergat în urmă cu cinci ani, după cum povestește chiar el, iar la ultramaratoane participă de numai doi ani: „M-am apucat de alergat destul de târziu, în urmă cu cinci ani, iar în ultramaratoane am intrat în 2017, când am acceptat invitația unui prieten de a concura la Montreal. Mi-a plăcut foarte mult să alerg pe distanțe lungi și chiar mă simt bine în concurs. În 2018, țin minte că m-am oprit în timpul cursei la kilometrul 31 pentru a-mi îmbrățișa soția și pentru a-mi săruta fiica – Camille (foto). În urma acestor curse, am primit invitația managerului echipei Canadei de a concura la Brașov, fapt care mă onorează și mă încântă”.

Recordul lui Olivier la un maraton este de 2:32:02, iar canadianul spune că programul său de antrenament este unul special: Mă antrenez zilnic alergând între servici și acasă, acolo unde mă așteaptă fiica mea, căreia încerc să-i acord cât mai mult timp. Zilnic încerc să fiu un ambasador neoficial al vieții sănătoase și al alergării în rândul prietenilor și colegilor de muncă.” 

„Sunt absolut încântat de această oportunitate și sunt foarte dornic să trăiesc această experiență, care sunt sigură că-mi va schimba viața!”, spune Olivier despre participarea sa la Campionatul Mondial de Alergare pe 50 de kilometri de la Braşov. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.