TVR, decisă să organizeze Cerbul de Aur şi în 2020, în ciuda tuturor criticilor. Doina Gradea: „Doar noi putem face un asemenea eveniment, de o aşa amploare“

TVR va organiza „Cerbul de Aur“ şi în 2020, a anunţat preşedintele+director general al televiunii publice, Doina Gradea. În ciuda multor critici care au fost lansate şi în acest an, atât la partea de organizare, cât şi la partea de jurizare, atât TVR cât şi administraţia locală şi cea judeţeană sunt dispuse să susţină o nouă ediţie anul viitor, cu atât mai mult cu cât va fi  (din nou) una aniversară, cu numărul XX.
 
 
Mai mult, şefa TVR susţine că un astfel de eveniment, care a fost şi anul acesta o reuşită, nu poate fi realizat la o asemenea anvergură decât de TVR, de aceea le-a şi mulţumit, în mod repetat colegilor din televiziunea publică: 
 
Doina Gradea: „TVR este singura televiziune din România care poate organiza astfel de evenimente, de asemenea amploare şi sã le transmitã în direct pe un post de televiziune. Le multumesc colegilor din TVR pentru toată implicarea şi puterea de care au dat dovadã, pentru responsabilitatea de care sunt în stare şi au dovedit-o pentru a produce asemenea evenimente. Doar noi putem sã facem asemenea evenimente şi vom continua să facem acest lucru, cu toate criticile – unele constructive, altele mai puţin, dar vom ţine cont de ele. Vom continua să organizăm «Cerbul de aur», pentru că aşa cum a spus şi domnul ministru al Culturii, Daniel Breaz, şi cum au spus şi autorităţile locale, este nu doar un brand local, ci un brand naţional, ambasador al culturii române, al limbii române, pentru că sunt concurenþi veniţi din toate colţurile lumii care au cântat în limba română“. 
 
Şi primarul Braşovului, George Scripcaru, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea împărtăţesc opinia şefei TVR şi cred că festivalul din acest an şi-a atins scopul, de a promova Braşovul pe plan naţional şi internaţional şi de a le oferi braşovenilor un eveniment plăcut. 
 
George Scripcaru: „Din punctul meu de vedere, ca primar al municipiului Braşov, noi ca cetãţeni şi ca autoritate publică locală am răspuns aşteptărilor publicului dar şi ale partenerilor noştri din TVR şi din alte entităţi subordonate Municipalitãþii. (…)  Pentru noi este un lucru bun că TVR se preocupă încă din acest an de organizarea viitoarei ediţii, pentru că indiferent cine va fi anul viitor în anumite poziţii de conducere, trebuie să poată prelua din mers un proiect, să îl gestioneze şi să-l pună în aplicare. Cei care au câştigat sunt cei din public şi telespectatorii, mai ales că s-a transmis şi în străinătate, prin TVR care are un grad de expunere foarte bun“. 
 
Adrian veştea susţine, la rândul său, că Cerbul de Aur ajută la promovarea Braşovului şi la dezvoltarea turismului în judeţ, astfel că el nu trebuie să lipsească din agenda culturală a Braşovului: 
„Această agendă cu eveniemnte sportive şi culturale care să atragă publicul la Braşov nu poate fi făcută fără Cerbul de Aur, care este un brand naţional, internaţional şi al nostru, al braşovenilor“. 
 

1 Comentariu

  1. Cine critică Cerbul de Aur, e contra culturii, a emoției artistice, a progresului spiritualității. Se invocă niște motive puerile, se dă la o parte interesul public în favoarea celor puțini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.