Elevii români, trei medalii de aur și o medalie de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Elevii români au obținut trei medalii de aur și o medalie de argint la cea de-a treia ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI), care s-a desfășurat în perioada 23 – 29 august la Maribor (Slovenia), arată un comunicat de presă al Ministerului Educației. La competiție au participat 90 de elevi din 24 de ţări.

Medaliile de aur au fost adjudecate de Alexandru Luchianov (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (clasa a IX-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) și Alexandru Raul Todoran (clasa a VII-a/Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara).
 
Alexandru Luchianov, distins și anul trecut cu aur, s-a clasat pe prima poziție în clasament, înregistrând punctajul maxim posibil. Locul al doilea a fost ocupat de Luca Perju-Verzotti (bronz la ediția din 2018).
 
Medalia de argint i-a revenit lui Mihnea Andreescu (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Bucureşti).
 
Echipa României a fost însoţită şi coordonată pe parcursul concursului de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – Team leader) și Ciprian Cheșcă (Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău – Deputy leader).
Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) este organizată după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Potrivit regulamentului, pot fi înscriși elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi.
 
foto: Ministerul Educației Naționale

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.