FOTO. „Dormitor” în aer liber, în parcul „Doi pe bancă, doi sub bancă”, în centrul Brașovului turistic

Județul Brașov este în fruntea topului național al turismului, surclasând Constanța în ultimii doi ani. Cu toate acestea, unele detalii, care pot face diferența, sunt lăsate în voia sorții. Un astfel de detaliu este reprezentat de oamenii străzii și de cerșetorii care „populează” centrul orașului. Cerșetorii sunt agasanți, se agață de tine și nu te lasă până nu le dai un ban. 

Oamenii străzii oferă un „spectacolô care nu onorează deloc oraşul care se doreşte a fi Braşovul.

Cel mai bun exemplu în acest sens este parcul de lângă Teatrul Sică Alexandrescu. Locul este încărcat de istorie, pentru că acolo a fost, până în 1987, un cimitir înființat cu multe secole în urmă, din care a mai rămas doar capela în care erau depuse trupurile neînsuflețite ale primarilor orașului.

Acum, în zilele calede, parcul, căruia brașovenii i-au spus „Doi pe bancă, doi sub bancă” este, mai degrabă, un „dormitor în aer liber”.

De exemplu, vineri, în jurul orei 10.30, pe două bănci dormeau nestingheriți oameni ai străzii.

O a treia bancă semăna cu un „pat nefăcut”, pe care a fost lăsat cartonul folosit pe post de saltea. 

Situația din acest parc nu este una nouă, însă, pentru Poliția Locală Brașov, rezolvarea problemei pare o „misiune imposibilă”. Ce e drept, gestionarea unei astfel de situații poate părea un joc de-a șoarecele și pisica, pentru că omul fugărit de pe o bancă găsește repede o alta liberă, iar sancțiunile sunt inutile (nu va plăti în veci amenda, iar banii ce ar trebui încasați apar apoi ca venituri neîncasare pentru care trebuie date explicații). Dar, poate că niște „goane de împingere” nu ar strica din cand în cand, corelate cu nişte măsuri sociale care să le dea un rost acestor oameni. 

Pentru că municipiul Braşov are o Direcție de Asistentă Socială ce deține, printre altele, şi un adăpost de noapte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.