Lucrările la „podul NATO” de la Voila s-au scumpit cu 34%, chiar înainte să înceapă. Construirea lui a fost cerută de Ministerul Apărării

Consiliul Județean Brașov a primit recent proiectul tehnic și devizul general pentru construirea unui nou pod peste Râul Olt la Voila, având în vedere că cel actual stă să cadă. Construirea acestuia a fost solicitată de Ministerul Apărării Naționale, podul urmând a fi folosit și pentru transportul tehnicii militare de la gara de la Voila la baza de la Cincu, folosită și de trupele NATO. 

Pentru acest proiect, Consiliul Județean Brașov a primit în anul 2017 o finanțare prin PNDL 2 în valoare de  14.716.520 lei, cu tot cu TVA, iar conform studiului de fezabilitate elaborat acum 2 ani, valoarea investiției a fost estimată la 16.027.860 lei cu TVA. 

Acum, conform devizului general valoarea investiției este estimată la 24.419.784 lei (inclusiv TVA), cu 34,36% mai mare decât estimarea iniţială. 

Noii indicatori tehnico economici aferenți acestui obiectiv de investiții vor fi aprobați în ședința de plen de astăzi a Consiliului Județean Brașov.  Conform documentaţiei aferente proiectului de hotărâre, una dintre cauzele creşterii valorii proiectului este introducerea salariului minim pe economie în domeniul construcţiilor. 

Pentru acest proiect, administrația județeană va asigura o cofinanţare de 9.703.264 lei, cu tot cu TVA. În bugetul județului Brașov pe anul 2019, pentru noul pod de la Voila este prevăzută suma de  un milion de lei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.