Plecat, revenit, exclus. „Telenovela” Radu Iov Constantin se termină prin excluderea sa din PNL Brașov

Consilierul local liberal Radu Iov Constantin va fi exclus din partid. Decizia se află pe ordinea se zi a ședinței de azi a Biroului politic al organizației municipale PNL, informația despre propunerea de excludere fiind confirmată chiar de președintele Adrian Oprică.



Acesta a motivat decizia prin faptul că, prin acțiunile sale și apoi ieșirile publice în presă, din urmă cu o lună, Radu Iov Constantin a încălcat statutul partidului și a prejudiciat imaginea acestuia. 

„În plus, Radu Iov Constantin a încercat să convingă mai mulți colegi să se îndrepte spre alt partid și a pus presiuni pe agenții economici din zona pe care o coordona”, a mai spus Adrian Oprică. 

Oprică a adăugat că în urmă cu o lună, colegul său anunța chiar în ședința de Birou că demisionează din partid și din Consiliul Local, iar apoi a ieșit public spunând același lucru. „De atunci, ne-a spua că regretă dar tot nu a făcut nimic să retracteze cele spuse”, a precizat președintele organizației municipale PNL Brașov. 



Reamintim că în urmă cu o lună, după o ședință la partid, Radu Iov Constantin a ieșit public și a lansat mai multe „săgeți” la adresa colegilor săi. El a declarat atunci că a fost jignit și îmbrâncit de colegi.

„Am decis să îmi dau demisia și să îmi depun mandatul de consilier local. Să rămână ei și să facă praf acest partid pentru care eu am muncit ani de zile, în ciuda faptului că uneori poate starea de sănătate nu a fost cea mai bună. Eu nu m-am dat bătut niciodată, iar ei și-au bătut joc de mine. (…) Am condus organizația de pensionari, m-am înțeles bine cu oamenii, nu am ridicat vocea la ei, nu i-am jignit, nu i-am înjurat niciodată“, spunea în urmă cu o lună, Radu Iov Constantin. 

Tot atunci, el preciza că a fost deja contactat de alte partide.



Între timp, au apărut și zvonuri că între Radu Iov Constantin și conducerea partidului ar fi avut loc o împăcare, informație infirmată de președintele organizației municipale, Adrian Oprică. 

Miercuri, la ședința Consiliului Local, Radu Iov Constantin a fost absent nemotivat. Dacă va fi exclus din partid el își pierde și mandatul în CL. Următorul pe lista PNL propusă pentru Deliberativul local este Mihai Codruț Nanu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.