Airbus va furniza 10 elicoptere ușoare pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Un elicopter va fi pus la dispoziția județului Brașov

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență se va dota cu echipamente de intervenție în valoare de 600 de milioane de euro, banii urmând să fie acordat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Printre echipamentele achiziționate se află și 10 elicoptere ușoare, care vor fi realizate de Airbus România, la Brașov. 

„Există un proiect de 600 milioane de euro, finanțat integral din fonduri europene pentru dotări și pentru construirea de centre de control și instruire ale IGSU. O parte din dotări înseamnă elicoptere, altele înseamnă șalupe și autospeciale. Primul contract este pentru cele 10 elicoptere, ce vor fi furnizate de Airbus, în baza unui contract de are o valoare de 65 milioane euro, semnat în luna iunie“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu. 

Potrivit prefectului Marian Rasaliu, unul dintre cele zece elicoptere ușoare care vor fi achiziționate în baza acestui contract cu fonduri europene va fi alocat Inspectoratului pentru Situații Urgență Brașov. 

„Până va fi furnizat acest elicopter ușor, va trebui să vedem locația, respectiv dacă el va sta la Victoria, pentru a deservi întreaga zonă a Munților Făgăraș, în județele Brașov și Sibiu sau la Brașov, pentru a deservi zona montană și spre Valea Prahovei“, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.