Brașovul speră să obțină organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2024. Deocamdată, încă se hrănește cu succesul FOTE 2013

Brașovul intră în competiția pentru organizarea Jocurilor Olimpide de Tineret de Iarnă din 2024, după ce a pierdur organizarea competiției din 2020, în fața orașului elvețian Lausanne. Acum, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, spune că județul Brașov se înscrie din nou în cursă și ar avea o bună șansă să obțnă organizarea. 



Adrian Veștea a anunțat că împreună cu primarul Brașovului, George Scripcaru, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) Mihai Covaliu și cu reprezentantul României în Comitetul Internațional Olimpic (CIO), Octavian Morariu, ma merge la Lausanne, în Elveția, la invitația președintelui CIO, Theodor Bach. Vizita va avea loc pe data de 21 octombrie, iar subiectul principal de discuție îl constituie organizarea în 2024 a Jocurilor Olimpice de Tineret, de iarnă.

„Este o ambiţie pe care noi am mai pus-o în practică şi în anul 2013, când pentru prima dată în istoria României, judeţul Braşov a adus în ţara noastră flacăra olimpică, prin organizarea ediţiei de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Competiţia din anul 2024 este mult mai amplă, fiind de nivel mondial şi va cuprinde aproape toate probele  din cadrul olimpiadei mari”, a spus Veștea, care susține că în cazul în care Brașovul va câștiga competiția pentur organizare, va fi nevoie de o serie de investiții de infrastructură sportivă.

Este vorba infrastructura necesară probelor pe care nu le-am găzduit în anul 2024, cum sunt, de exemplu, bob, sanie sau curling. De asemenea, va mai fi nevoie de extinderea şi îmbunătăţirea amenajărilor existente. Am toată convingerea că pe infrastructura existentă şi împreună cu localităţile care au găzduit FOTE 2013 vom reuşi să organizăm în cele mai bune condiţii olimpiada din anul 2024”, a mai spus preşedintele CJ Braşov. Adrian Veștea. 



Brașovul a găzduit, în 2013, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), tot în sporturi de iarnă, iar competiția a fost apreciată de forul olimpic, la momentul respectiv, ca cea mai bine organizată competiție de gen. Ulterior, Brașovul a concurat pentru a găzdui Jocurile Olimpice de Tineret de Iarnă, în 2020, însă a pierdut competiția, în fața orașului Lausanne. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.