Consiliul Județean Brașov a lansat licitația de 113,5 milioane de lei pentru modernizarea drumului interudețean Brașov – Covasna

După mai bine de un an de când a primit finanțarea europeană, Consiliul Județean Brașov a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizarea drumului interjudețean Brașov – Covasna (DJ 131 și DJ131B). Conform anunțului licitației, valoarea estimată a contractului este de 113.866.115 lei, fără TVA, iar  firmele interesate pot depune ofertele până în 14 octombrie. După semnarea contractului de lucrări, constructorul va avea la dispoziție 29 de luni pentru a finaliza modernizarea drumurilor. 

Lungimea totală a drumurilor ce vor fi modernizate prin acest proiect este de 19,916 km, din care 15,586 km prin proiectul european și 2,990 km cu finanțare de la bugetul judeţului Brașov.  Pe lângă modernizarea suprafeței carosabile, proiectul mai prevede reabilitarea trotuarelor, amenajarea stațiilor pentru transportul public de călători, realizarea sistemelor de scurgere a apelor pluviale, construirea unor podețe către drumurile laterale sau amenajarea trecerilor la nivel peste calea ferată. De asemenea, vor fi reparate și trei poduri, unul dintre ele fiind cel de la Augustin, care trece peste râul Olt, făcând legătura între județele Brașov și Covasna.   

În prezent, cele două drumuri județene care fac obiectul contractului de modernizare sunt într-o stare proastă, existând porțiuni neasfaltate. 

Proiectul Consiliului Județean Brașov este completat cu cel implementat de județul Covasna, care prevede modernizarea DJ 122B, DJ 122 de la Malnaș (DN 12) prin Biborțeni-Baraolt și apoi până la limita cu județul Brașov, valoarea totală a investiției fiind de 87.979.665 lei.   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.