Elevii din Brașov vor primi facilitățile pe mijloacele de transport în comun indiferent de numărul de absențe, cu condiția ca părinții să achite o coplată lunară de 15 lei.

Elevii din județul Brașov vor beneficia de facilitățile de transport pe toată perioada anului, fără a se mai ține cont de absențele pe care le au. Această variantă va fi supusă aprobării Consiliului Local Brașov, după o discuție pe care primarul a avut-o azi cu aleșii locali. În schimb, pentru ca elevii să beneficieze de această facilitate, părinții vor contribui cu suma de 15 lei, pentru un abonament în valoare de 85 de lei/lună, în timp ce restul sumei, de 70 de lei, va fi achitată operatorului de transport din bugetul local, prin intermediul unităților de învățământ.



„Având în vedere faptul că de-a lungul timpului am primit numeroase solicitări cu privire la menținerea abonamentului pentru elevi și în perioada vacanțelor școlare, precum și faptul că introducerea criteriului privind numărul maxim de absențe a creat foarte multe problemei, din cauza raportărilor incorecte de la anumite unități de învățământ, am venit în fața Consiliului Local cu mai multe variante de facilități. În urma discuțiilor din comisii, a fost aleasă, împreună cu domnii consilieri locali, varianta cea mai bună, din toate punctele de vedere. Astfel, începând cu acest an școlar, elevii vor beneficia reducere pe transportul în comun pe tot parcursul anului, indiferent de numărul de absențe. Pentru a putea implementa această facilitate, părinții vor trebui să asigure coplata pentru aceste abonamente. Valoarea coplății va fi de 15 lei pe lună, o sumă suficient de mică încât să nu fie o problemă pentru bugetul familiei, dar care compensează faptul că elevii vor avea abonament și în timpul vacanțelor“, a declarat primarul George Scripcaru.



Noua variantă, convenită cu consilierii locali membri în comisii, rezolvă și o problemă cu privire la plățile pe care Municipalitatea le făcea către RATBV, deoarece foarte mulți elevi care beneficiau de gratuitate nu călătoreau de fapt cu mijloacele de transport aproape deloc, deși municipalitatea plătea subvenție pentru toți, a mai explicat edilul. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.