Primăria Brașov trebuie să aloce de la bugetul local peste 3,5 milioane pentru Colegiul de Informatică, după ce termenul de finalizare a lucrărilor nu a fost respectat

Primăria Brașov va trebui să plătească de la propriul buget lucrările care au rîmas de făcut la Colegiul de Informatică Grigore Moisil, după ce firma spaniolă angajată să se ocupe cu eficientizarea energetică a clădirilor nu a reușit să după investiția la termen.



În acest sens, Consiliul Local Brașov va supune aprobării azi, alocarea sumei necesare pentru a acoperi cheltuielile care au rpmas de făcut. 

„Valoarea estimată necesară pentru finalizarea proiectului este de 3.552.400 lei cu TVA  şi va fi asigurată din surse proprii ale Municipiului Braşov”, se arată în documentația ce însoțește proiectul de HCL ce na fi supus aprobării azi.

Lucrările de eficientizare energetică Colegiului Naţional „Grigore Moisil” Braşov au fost începute în data de 17 aprilie 2018. Contractul, cu o valoare de 4.232.124 lei, fără TVA (5.036.227 lei, cu tot cu TVA) a fost semnat cu Asocierea SC Construcciones Deco SA (din Spania) şi SC Tehnoconsult Proiect SRL, termenul de finalizare a lucrărilor fiind 15 septembrie 2019. Acest termen nu a fost însă respectat, de aceea, conform unei declarații a viceprimarului Costel Mihai, municipalitatea a așteptat până la atingerea termenului trecut în contract pentru a putea trece la reținerea garanției.



Proiectul de eficientiare energetică a Colegiului de Informatică „Grigore Moisil“ a fost finantat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, iar acordul de implementare a a expirat în 6 septembrie 2019. Acesta este, de altfel motivul pentru care, pentru a termina proiectul, banii necesari realizării lucrărilor vor fi alocaţi de la bugetul local. 

Proiectul prevede, printre altele, izolarea termică a pereţilor exteriori cu vată bazaltică (peste care se aplică plăţi ceramice), termo-hidroizolarea planşeului, înlocuirea ferestrelor şi uşilor, repararea zidurilor interioare, montarea unui sistem de ventilaţie, refacerea reţelei de curent, a sistemului de iluminat, precum şi reamenajarea grupurilor sanitare.



Reamintim că în 3 septembrie, viceprimarul Braşovului, Costel Mihai, a anunţat că nu va fi prelungit contractul cu firma spaniolă, dar a dat şi asigurări că lucrările de la Colegiul Naţional de Informatică vor fi gata anul acesta.

 „Vom căuta un nou constructor, printr-o procedură de urgenţă, astfel încât să finalizăm în cel mai scurt timp lucrările. Lucrări mai ample trebuie făcute la Corpul B (corpul nou – n.r.), dar vor fi terminate anul acesta. De altfel, noi am demarat procedura de achiziţie a mobilierului şi a celorlalte dotări”, a declarat viceprimarul la momentul respectiv. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.