FOTO. Salariații unui operator de salubritate din Brașov, în pragul grevei, neplătiți de mai mult timp

Anagajații uneia dintre firmele care asigură salubrizarea în Brașov, Brai Cata, au oprit lucrul în această dimineață. 

Potrivit realitateadebrasov.ro, angajații trebuiau să-și ia salariul încă din 15 august, dar sunt neplătiți și la această oră. De altfel, firma stă pe un butoi de pulbere de mai multe luni, angajații spunând că nu este  prima dată cănd sunt întărzieri la salarii.

Aceștia au atras atenția și asupra condițiilor de lucru, susținând că firma de curățenie nu le asigură echipamentele de protecție necesare.

Pe de alta parte, Brai – Cata a avut probleme și cu depozitarea deșeurilor la depozitul ecologic, după ce o perioada nu și-a plătit facturile. În aceste condiții, o perioada, operatorul a depozitat deșeurile în curtea firmei, motiv pentru care a fost sancționat de Garda Națională de Mediu.

Situația este cunoscută de Primăria Brașov. De altfel, intrebat de presă dacă este la curent cu această situație, primarul George Scripcaru a declarat la finalul lunii trecute că a avut și el unele discuții cu cu salariații de la Brai Cata, însă municipalitatea nu poate interveni. „Noi suntem la zi cu plățile către operator. Nu avem cum sa intervenim în relația dintre angajator și salariat”, a declarat edilul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.