Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, promite investiții de 47 milioane de euro la Gara Brașov: „De îndată ce primim decizia instanței, semnăm contractul”

Aflat marți seara la Râșnov, pentru a vedea cum mai merg lucrările capătul de autostradă Brașov – Cristian, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, vorbit și despre proiectul de modernizare a Gării Brașov. Dacă la vizitele precedente, reprezentantul guvernului era „luat prin surprindere”  de întrebările jurnaliștilor din Brașov, de data aceasta ministrul nu a mai așteptat întrebările și spus în ce stadiu este proiectul.

Pentru Gara Brașov el a precizat că așteaptă decizia instanței privind contestația  depusă de unul dintre ofertanți, pentru tronsonul de cale ferată Brașov – Sighișoara.

„De îndată ce primim decizia, semnăm contractul de proiectare și execuție a lucrărilor la loturile 1 (Brașov-Apața, n.n.) și 3 (Cața – Sighișoara, n.n.) din segmentul Brașov – Sighișoara. Lotul 1, include și Gara Brașov. Gara Brașov este inclusă în acest proiect de 700 milioane de euro”, a declarat Cuc.

Ministrul nu se mai gândește să dea Gara Primăriei Brașov

Despre preluarea Gării de către Primăria Brașov, Cuc a spus că „dacă nu exista un proiect ca acesta, de 700 de milioane de euro, care include modernizarea infrastructurii feroviare pe acest segment al căii ferate aș fi înțeles. Dar, din moment ce semnăm contractul și gara va intra în modernizare… Va fi o altă gară. Dacă nu mă înșel, valoarea va fi undeva la 47 milioane de euro. Cred că este un proiect impresionant (…) La 47 milioane de euro, cred că va fi altceva față de ce este acum”, a declarat Cuc.

 În prezent, procedura de atribuire a contractului de modernizare  a tronsoanelor de cale gerată Brașov – Apața și Cața – Sighișoara este suspendată, după ce unul dintre ofertanți a contestat în instanță  instanță rezultatul licitației.

Reamintim că, începând cu anul 2012, Primăria Brașov a făcut mai multe demersuri la Ministerului Transporturilor pentru a prelua în administrare clădirea Gării CFR Brașov. Intenția municipalității era să reabiliteze și să întrețină gara. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.