Noaptea Cercetătorilor Europeni la Colegiul „Andrei Șaguna“: experimente din fizică, chimie, biologie și întâlnire cu specialiștii din aeronautică

Colegiul Național „Andrei Șaguna“ se pregătește să găzduiască unui dintre cele mai importante evenimente pentru public, din această toamnă. Vineri, 27 septembrie, Brașovul va fi unul dintre cele 26  de orașe din România care vor marca Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019, un eveniment care are loc în toate țările membre UE și care și-a propus să aducă știința mai aproape de oameni, în cele mai distractive forme ale sale.



Organizatorii promit că  România va fi o galaxie a cunoașterii pentru toți cei curioși și pasionați de știință, iar Brașovul nu va face notă discordantă. Cele 26 de orașe unde se va desfășura Noaptea Cercetătorilor Europeni sunt București, Brașov, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Baia Mare, Brașov, Buzău, Bumbești-Jiu, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Deva, Galați, Hunedoara, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Petrila, Ploiești, Sibiu, Suceava, Timișoara, Tulcea și Zalău.

Aici oamenii de știință  își vor prezenta și invențiile premiate  la concursurile mondiale, iar  cercetătorii vor invita publicul să ia parte la experimente inedite de laborator.



La Brașov, la evenimentul găzduit de Colegiul Național „Andrei Șaguna“, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la experimente din fizică, chimie sau biologie, vor interacționa cu profesioniști care activează în domeniile tehnologiilor, ingineriei, roboticii, realității virtuale sau realității augmentate, și vor avea posibilitatea de a intra în dialog cu specialiști în aeronautică. Porțile colegiului vor fi deschise între orele 17.00 și 23.00.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.