În 7 octombrie se deschid parcările de pe tronsonul 2 al Ocolitoarei Brașovului. Acestea au stat „în conservare” doi ani și jumătate

Chiar dacă au fost terminate în anul 2016, cele două parcări de pe tronsonul 2 al Ocolitoarei Brașovului (care face legătura între DN 11 și DN 13) au stat închise în toată această perioadă, din cauza unui proces între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și constructor, respectiv Asocierea  Viarom Construct SA – Maxidesign SRL – Beta Cops SRL.  Marți, directorul Direcției de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, Horia Stancu  a anunțat că instanța a emis o decizie favorabilă CNAIR, astfel că, cel mai probabil în 7 octombrie, parcările vor fi deschise. 



„Urmează să primim motivarea instanței. Totuși, nu cred că este necesar să o mai așteptăm, iar aceste parcări să rămână închise, pentru că este păcat de Dumnezeu. Varianta Ocolitoare a municipiului Brașov arată foarte bine iar aceste parcări trebuie date în exploatare. În perioada 3 – 4 octombrie se va întruni o comisie, iar cele două parcări vor di preluate în administrare de către DRDP Brașov, până când se va derula toată procedura pentru recepția la terminarea lucrărilor. Cel mai probabil, în cele două zile se vor rezolva toate problemele. Sperăm ca în 7 octombrie să dăm la o parte parapetele de tip New Jersey și să dăm în exploatare cele două parcări. Direcția Regională de Drumuri și Poduri este pregătită pentru a încheia contracte subsecvente pentru pază și igienizare. Înainte ca acestea să fie deschise, constructorul va mai face o revizie”, a declarat Horia Stancu.



Tronsonul 2 al Variantei de Ocolire a municipiului Brașov leagă DN 13 de DN11 și a fost finalizat în noiembrie 2016, printr-o investiție de 64, 416.520 (fără TVA); 85% reprezentând finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.