Surse PNL: Moțiunea de cenzură a fost semnată de peste 233 de parlamentari. Moțiunea va fi depusă luni

Liberalii au strâns peste 233 de semnături pentru moțiunea de cenzură prin care vor să dărâme Guvernul Dăncilă, au declarat, pentru HotNews.ro, surse parlamentare. Potrivit acestora cei care susțin demersul PNL sunt parlamentari ai USR, UDMR, PMP, Pro Europa, deputați și senatori neafiliați, precum și deputați ai minorităților.



Moțiunea de cenzură prin care se cere demiterea de urgență a Guvernului Dăncilă urmează a fi depusă luni, 30 septembrie, la parlament și, potrivit calculelor PNL, votată după o săptămână, pe 7 octombrie.

Potrivit legii, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.