Competiţie IT, organizată de NASA în România. Cine se poate înscrie și unde

Hackathonul internațional NASA Space Apps Challenge 2019 revine pentru a patra oară în România. Hackathonul de 48 de ore se va desfășura simultan, în perioada 19-20 octombrie 2019, în București, Cluj Napoca și Craiova, alături de peste 200 orașe din întreaga lume. Principalul scop al acestuia este de a corela datele NASA, într-o manieră colaborativă, cu persoane implicate din toată lumea care pot găsi soluții la aceste provocări, scrie startupcafe.ro.



La ediția din acest an sunt propuse cinci teme generice și 25 de teme specifice care pot fi consultate în cadrul fiecărei categorii. Cea numită Oceanele pământului urmărește identificarea de soluții optime pentru protejarea acestora. Categoriile Luna noastră, respectiv Planetele, aproape și departe propun explorarea creativă a acestora. Către stele invită participanții să jongleze cu știința, arta și tehnologia, pentru a descoperi oportunitățile spațiului exterior. Ultima categorie, Trăind în propria lume, pune accentul pe elementele care ne permit existența pe Terra și pe proiectele creative care ilustrează conexiunile din interiorul acestui ecosistem.

Hackathoniștii vor avea acces la instrumente gratuite oferite la nivel internațional de NeustarGoogle și Sentinel Hub constând în servicii de cloud computing, nume de domenii și acces la o platformă GIS.



Înscrierile se fac pe pagina fiecărui oraș aici: BucureștiCluj Napoca și Craiova. Sunt încurajate să participe persoanele de orice vârstă, creative și cu abilități de rezolvare a problemelor – elevi, studenți sau profesioniști, începători sau veterani. Acestea pot fi programatori, oameni de știință sau doar pasionați de acest domeniu, designeri, storytelleri, creatori, constructori, specialiști software.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.