Degringoladă în instituțiile de cultură din Brașov. Directorul Teatrului Sică Alexandrescu, al doilea șef care își dă demisia în ultima lună

După ce luna trecută managerul desemnat prin concurs al Operei Brașov, Ovidiu Mezei, și-a depus demisia, invocând motive personale, o altă instituție de cultură din subordinea primăriei Brașov se află într-o situație cel puțin sensibilă.



 

Potrivit unor surse, se pare că și directorul interimar al Teatrului Sică Alexandrescu, actrița Viorica Geantă-Chelbea și-ar fi scris demisia și ar fi înaintat-o către primăria Brașov.

Într-o discuție directă cu Viorica Geantă Chelbea, în care am încercat să confirmăm această informație, actrița a făcut un scurt spectacol personal, încercând să evite un răspuns cu „Da“ sau „Nu“ la întrebarea dacă și-a depus demisia.  Viorica Geantă-Chelbea nici nu a confirmat dar nici nu a infirmat că și-a depus demisia din funcția în care a fost numită de Municipalitate, imediat după înlăturarea fostului manager Dan Cogălniceanu. Ea s-a mulțumit doar să spună, în mod repetat, că pentru un răspuns „întrebați mai bine la Primărie, să vă spună ei“.



 

Întrebată dacă are vreo nemulțumire legată de relația instituției pe care o conduce cu primăria, directorul interimar răspuns la fel de teatral:

„Eu sunt aici, în fața teatrului, la o țigară. Puteți scrie că facem urgie aici, în fața teatrului. Orice altceva, întrebați la Primărie“.

Viorica Geantă-Chelbea a fost numită interimar în funcția de manager al Teatrului Sică Alexandrescu în acest an, după ce fostul manager, Dan Cogălniceanu, care câștigase postul prin concurs, nu a reușit să obțină o notă minimă de 7, la evaluarea de după primul an de mandat. Actrița a fost numită în funcție până la organiarea unui nou concurs.



 

Ea se află la cel de al doilea mandat interimar, îndeplinind atribuțiile de manger și înaintea concursului anterior. Vioricăi Geantă-Chelbea este unul dintre actorii scandalului din 2015, din teatrul brașovean, în urma căruia au fost concediați cinci angajați, printre care fostul manager, regizorul Claudiu Goga și actrița Ada Galeș. Ulterior, aceștia și-au recâștigat în instanță drepturile bănești și statutul de angajat.

Această  situație sensibilă a teatrului  apare cu puțin timp înainte de Festivalul Internaționațional de Dramaturgie Contemporană care va avea loc pe 17 – 23 noiembrie.



 

În urmă cu două săptămâni, conducerea teatrului a făcut o gafă uriașă, care a pus instituția într-o situație ridicolă, ce a făcut turul României: a schimbat titlul piesei „Scripcarul pe acoperiș“, în „Violonistul pe acoperiș“, pentru ca primarul să nu se simtă jignit. Ulterior, la solicitarea expresă a acestuia, s-a revenit la titlu original. (AICI).

Nu este exclus ca demisiile din instituțiile de cultură în subordinea Primăriei să vină în contextul în care Municipalitatea a anunțat că vrea să ia unele măsuri de eficientiare a cheltuielilor acestor instituții. (AICI).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.