Două firme din România își dispută contractul de peste 7,2 milioane de lei pentru extinderea iluminatului din Brașov. Ce străzi sunt pe listă, în următoarele 18 luni

Două firme, una din București și cealaltă din Timișoara, își dispută contractul d eextindere a iluminatului public din municipiul Brașov, spre noua zonă de dezvoltare din Tractorul. Una dintre cele două, care va fi desemnată în urma evaluării eligibilității ofertelor tehnice și economice, se va ocupa astfel de extinderea și modernizarea iluminatului public, în primă fază, pe străzile:



 

Ioan Socec (parţial); Alex. Ciurcu (parţial); Argintului, de la intersecţia cu Ioan Socec, 1 Decembrie 1918, de la intersecţia cu Ioan Socec, Manole Diamandi (parţial), Emanuel Bernfeld, Ştefan Baciu (parţial), George Moroianu, Ioan Ursu, Ioan Popasu (parţial), Tiberiu Eremia, I.C. Brătianu, Fundătura Popasu, Liviu Rebreanu, Fundătura Brătianu, Ştefan Emilian, Cristian Pomarius, Ionel Teodoreanu, George Călinescu, Eugen Jebeleanu, George Bacovia, Nicolae Labiş, Aleea Adrian Păunescu, str. VI A, str. VII B, Aleea VII C, Aleea VII D, Aleea VII E,  Aleea VII F, Aleea VII G, Aleea VII H, Aleea VII K și Aleea VII L.

Contractul de extindere a iluminatului spre noua zonă a cartierului Tractorul este estimat la 7,23 lei fară TVA și ar trebui finalizat în 18 luni luni. Contractul va fi acordat după cel mai bun raport calitate-preț, în evaluare prețul având o pondere de 90%, iar cantitatea de energie activă consumată de aparatele de iluminat ce vor fi instalate, 10%.



 

,,Având în vedere că ne apropiem de finalizarea primei etape din programul nostru de extindere a iluminatului public, am luat decizia ca, în paralel, să demarăm și etapa a doua, ce vizează străzile din zona nouă a cartierului Tractorul. Dacă în prima etapă am modernizat iluminatul public din cartierele Stupini și Noua și l-am extins pe cel de la intrarile din oraș, DN 13 și DN 73, acum suntem în faza de a introduce iluminat public în cea mai dinamică zonă de dezvoltare imobiliară, unde, în ultimii ani, s-au mutat mii de brașoveni. Sper ca firma care va câștiga această licitație să elaboreze cât mai repede proiectul tehnic și să demareze lucrările, mai ales că în zona aceasta au început o serie de lucrări de modernizare a străzilor, care vor continua și în perioada următoare, astfel că ar fi foarte bine ca lucrările de iluminat public să se coreleze cu cele de modernizare a străzilor și trotuarelor din acest cartier. Primele străzi din acest pachet pe care vom introduce iluminatul public sunt cele care au reglementată situația juridică. Pe măsură ce se vor rezolva aceste probleme, vom putea demara lucrările și pe celelate străzi”, a spus George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.



 

Iluminatul public a fost extins și pe DN13

În această fază, Municipalitatea a finalizat cea mai importantă lucrare din pachetul ce vizează extinderea și modernizarea iluminatului public din oraș. Este vorba despre introducerea iluminatului public pe DN13, între pasajul Fartec și intersecția cu ocolitoarea, singura ieșire din Brașov care nu beneficia de iluminat public. În acest moment sunt aproape de finalizare și lucrăriolede la Aleea de sub Tâmpa și se lucrează în continuare la iluminatul de pe DN73 și modernizarea celui din cartierul Scriitorilor.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.