Expoziție Ingo Glass la Muzeul de Artă Brașov. Vernisajul va avea loc vineri, în prezența artistului

Ingo Glass - Expozitie Chisinau

Muzeul de Artă Brașov organizează în perioada 11 octombrie – 1 decembrie 2019 expoziția Ingo Glass – Formă, lumină, culoare, spațiu”. Expoziția, reunind lucrări din ultimele decenii de creație, este însoțită de un album care prezintă viața, evoluția și caracterul original al creației lui Ingo Glass, îngrijit de istoricul de artă Vasile Duda. Expoziția se deschide la Brașov după ce anul acesta a mai fost organizată la Bistrița și Chișinău.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 11 octombrie, ora 18.00, cu participarea dr. Ingo Gerhardt Glass și a domnului dr. Vasile Duda, consultant științific al expoziției, la sediul Muzeului de Artă Brașov din B-dul.Eroilor nr. 21 (lângă Hotel Capitol). Expoziția poate fi vizitată de publicul brașovean până în 29 noiembrie 2019.



Originar din România, dr. Ingo Gerhardt Glass este unul dintre reprezentanții de frunte ai abstracționismului din cadrul postavangardei europene. Sculptorul, reprezentant al artei concrete și conceptuale, ne propune un demers estetic bazat pe marile sinteze ale avangardei în care cele trei forme geometrice de bază se află în armonie cu culorile primare. În creația sa elementele abstracte alcătuiesc structuri tridimensionale, generând o simbolistică originală, prin intermediul căreia artistul comunică lumii impresii și idei. Arta sa sculpturală invită la descoperirea și înțelegerea conceptelor fundamentale ce definesc existența umană

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.