FOTO. Polițiștii locali care însoțesc cursele de transport școlar le predau elevilor lecții de educație rutieră

Polițiștii care îi însoțesc pe elevi în autobuzele școlare îi învață și unele nome de educație rutieră, în fiecare dimineață. Poliția Locală Brașov a pornit o campanie de informare a celor mai mici dintre elevi dar și a liceenilor, profitând de cele câteva minute pe care aceștial și le petrec în fiecare dimineață, în drum spre școală, în autobuz, cu polițiștii.



Celor mai mici, dar și lieenilor li se recomandă, printre altele, să traverseze strada doar pe zebră, să fie atenți la semafor, dar și să nu intre în vorbă cu persoane necunoscute ori să deschidă ușa străinilor.

De asemenea, elevii au aflat, din nou, că se pot adresa oricărui polițist în cazul în care consideră că sunt în pericol sau în alte situații dificile. Toate aceste mesaje sunt înscrise și pe flyerele pe care le-au primit elevii, care au circulat în această dimineață cu autobuzele școlare puse la dispoziția lor de RATBv, la inițiativa Primăriei Brașov.



Reamintim că în municipiul Brașov circulă, în fiecare dimineață, între orele 7 și 7.20, autobuzele școlare pentru elevii care vin din cartiere spre unitățile de învățământ din Centrul vechi. RATBV are în funcțiune patru linii, respectiv Astra – Șirul Beethoven, Bartolomeu-Municipal – Șirul Beethoven, Triaj – Șirul Beethoven și Rulmentul – Șirul Beethoven. Autobuzele de pe aceste linii, care se adresează copiilor ce învață la Școala gimnazială nr. 6, Colegiul Johannes Honterus, Colegiul Național Unirea sau Colegiul Maria Baiulescu sunt însoțite în fiecare dimineață de câte un polițist local care se asigură că cei mici urcă și coboară în siguranță din mașini.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.