FOTO&VIDEO. „Casă“ nouă pentru Ordinul Asistenților Medicali – filiala Brașov. Sediul de 5 stele a fost construit 100% din cotizații și taxe de curs

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști și Moașelor – filial Brașov are din această lună un sediu nou, construit 100% din fonduri proprii. Acest sediu a fost inaugurat ieri, pe strada Aurel Vlaicu nr. 41, acolo unde asistenții medicali vor avea la dispoziție toate resurse pentru cursurle de formare continuă și nu numai.  



Clădirea, construită de la zero de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști și al Moașelor a fost proiectată de arhitectul Alexandra Rotaru și construită integral din fondurile asociației, obținute din taxele de cursuri și din cotizații. Construcția sediului de pe strada Aurel Vlaicu a durat patru ani. Clădirea are două corpuri – unul administrativ, cu sală de conferințe, iar celălalt pentru cursuri, cu o sală cu capacitatea de 100 de locuri. Acesta din urmă este dotat cu tablă interactică, televizor care preia imagini și sistem de supraveghere video.

„Am încercat să punem, prin aceste două clădiri, la dispoziția membrilor noștri, și eficiența părții administrative – de obținere a avizului de liberă practică, dar în același timp și un confort sporit, prin sala de curs, care este după ultimele standard tehnice. Aici se vor tine cursurile de educație medicală continuă pentru obținerea creditelor necesare avizului de liberă practică, ce le permite să profeseze anul următor“, a explicat Florina Benga, șefa filialei Brașov, Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, care a ținut să amintească și de eforurile conducerii anterioare, pentru finalizarea acestui proiect.



Din Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și a Asistenților Generali din România  fac parte 8000 de membri din Brașov, care lucrează în sistemul local de sănătate. Până acum, aceștia aveau sediul, și implicit, locul unde țineau cursuri, într-un spațiu de la pavilionul Mîrzescu, al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Timp de la inaugurare, respective ieri, azi și mâine, sediul de pe strada Aurel Vlaicu va avea „porți deschise“, membrii Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor care nu au putut fi prezenți la inaugurarea de ieri, alături de conducere, de manageri de spital sau șefi de secții, fiind așteptați să viziteze clădirea și facilitățile pe care le vor avea la dispoziție.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.