FOTO&VIDEO. Câteva zeci de persoane au comemorat victimele tragediei de la Colectiv, în centrul Brașovului

Câteva zeci de persoane s-au adunat în centrul municipiului Braşov pentru a comemora victimele tragediei de la Colectiv, de la care se împlinesc patru ani.



În faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean, precum şi în Piaţa Sfatului, câţiva tineri, dar și familii, care şi-au adus la comemorare şi copiii, au cântat, acompaniaţi de o chitară şi au aprins lumânări.

Conform estimărilor Jandarmeriei Braşov, în cele două locaţii s-au aflat în total aproximativ 40 de persoane care au participat la evenimentul comemorativ.

 

Tot în această seară, la București, peste 3.000 de oameni au venit în marș de la Piața Unirii spre fosta fabrică Pionierul, unde a fost Colectiv, pentru a comemora cei 64 de tineri morți în Colectiv în urma incendiului din 30 octombrie 2015. Oamenii au depus flori și lumânări, sub o ploaie rece.



Mai mulți membri ai Galeriei Sud Steaua au venit cu un banner pe care scrie: „Statul ne minte, viitorul furat, Colectiv încă plânge”, iar pe un alt banner se putea citi mesajul „Capul lui Arafat vrem“. 

Marșuri de comemorare au avut loc, în această seară și la Cluj Napoca, Sibiu, Iași sau Timișoara. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.