FOTO&VIDEO. Iohannis, întâmpinat la Brașov de peste 2000 de liberali: „Avem nevoie să instalăm urgent un Guvern liberal (…). PSD rămâne un adversar puternic cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de bună-credință“

Președintele României, Klaus Iohannis a ajuns în această seară la Brașov, pentru o întâlnire cu membrii PNL din filiala județeană și din organizațiile din Regiunea Centru, înainte de pornirea oficială a campaniei electorale.

La Lux Divina, președintele a fost întâmpinat de peste 2000 de membri de partid.  Alături de Klaus Iohannis au venit președintele PNL Ludovic Orban și vicepreședinții Raluca Turcanu, Mircea Hava, Vasile Blaga dar și Rareș Bogdan sau Florin Roman, echipa fiind întâmpinată de președintele PNL Brașov, Adrian Veștea. 

Ajuns la tribuna din fața colegilor săi, Iohannis i-a felicitat pentru activitatea de până acum, care a făcut ca în primăvară liberalii să obțină cel mai bun scor la alegerile europarlamentare, iar referendumul pentru justiție să treacă cu o majoritate covârșitoare, dar și pentru ceea ce au făcut în ultimele zile, ajungându-se ca în Parlament să fie aprobată moțiunea de cenzură ce a dus la căderea Guvernului Dăncilă.



Președintele Klaus Iohannis a ținut însă să sublinieze că „PSD rămîne un adversar redutabil“, care nu trebuie subapreciat, întrucât „este înșurubat în mai toate instituțiile de administrație“.

PSD rămâne un adversar puternic cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de bună credință. PSD este puternic înșurubat în instituțiile statului, în primării, în consilii județene, în consilii locale. (…). Avem nevoie să instalăm urgent un Guvern liberal. Este obligatoriu să ne mișcăm foarte repede pentru că orice zi în care guvernul pesedist derutat-eșuat-demis rămâne, chiar și numai interimar, este o zi pierdută pentru România și români. Există analiști, părerologi de tot felul, care au tot povestit că Iohannis se bazează pe PSD în campanie și nu va face nimic. Românii așteaptă de la noi soluții, pentru o guvernare care să vină pentru România.  Asta trebuie să livrăm și o vom face“, a spus președintele Klaus Iohannis.



Președintele Iohannis a fost primit la întâlnirea de la Brașov de președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, care a subliniat de la prezidiu, că de acum încolo, liberalii au trei obiective majore: câștigarea alegerilor prezidențiale, câștigare alegerilor locale din 2020 și câștigarea alegerilor parlamentare din 2020.

„Acum exact 100 de ani, cel mai important om politic din istoria liberalilor, Ionel Brătianu, a vrut să facă din Brașov, capital României. Până la urmă, Brașovul nu a devenit capital, însă a rămas o citadelă liberală, îndrăgită de toți oamenii politici liberali. În acest context, suntem onorați să primim la Brașov vizita primului președinte liberal al României, un președinte care iubește Brașovul, Klaus Iohannis. În primăvară, tot la Brașov, cu prilejul mitingului pentru lansarea candidaților la alegerile europarlamentare, am spus că de aici se va da semnul schimbării în bine a României, și alegerile de la europarlamentare și referendumul pentru justiție au arătat că cele spuse de mine nu au fost doar o declarație politică, ci un adevăr.  A fost un prim pas spre normalitate. Al doilea pas a fost ieri, prin succesul moțiunii de cenzură care a dus la cădearea cabinetului Dăncilă, cel mai slab din istoria României și cel mai toxic din ultimii 30 de ani. Drumul nu se oprește aici, mai avem obiective pe care ni le propunem: câștigarea alegerilor prezidențiale alături de președintele Klaus Iohannis, câștigarea alegerilor locale, câștigarea alegerilor parlamentare. Cu ce scop? Pe termen scurt, pentru a îndepărta efectele răului, pe care PSD l-a făcut românilor, iar pe termen mediu și lung, pentru a oferi țării o perspectivă de dezvoltare durabilă în spațiul european, iar românilor un nivel de trai cu cel al cetățenilor din țările democratice consolidate“, a declarat Adrian Veștea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.