Amenzi de aproximativ un milion de lei pentru primăriile din județul Brașov. Motivul: gestionarea defectuoasă a deșeurilor

Sursa foto: ASUM Brașov

Șeful Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu, Mircea Paraschiv, a anunțat miercuri că în acest an, pentru probleme legate de gestionarea deșeurilor, comisarii de mediu brașoveni au aplicat amenzi în valoare totală de 2,2 milioane de lei.   

Aproximativ jumătate din această sumă o reprezintă amenzile aplicate autoritățior locale. În ceea ce privește gestionarea deșeurilor, sunt unele primării care nu cooperează. Anul acesta am acordat termene mai mult decât generoase pentru remedierea deficiențelor. Vor urma noi controale și, dacă este cazul, noi sancțiuni”, a declarat miercuri Paraschiv, într-o conferință de presă.   

Gropi care „se aprind” la Șercaia 

Reprezentantul Gărzii de Mediu a fost întrebat care mai e situația la Șercaia, având în vedere că în această comună sunt mari probleme cu depozitarea ilegală de deșeuri, iar „rampele” de gunoi ard periodic. „Primăria respectivă a primit în acest an trei amenzi. Acolo sunt depozitări accidentale și tot felul de gropi care «se aprind». Și Poliția ne anunță câteodată aceste probleme și, în unele cazuri, identifică poluatorul”, a răspuns Paraschiv. 

Plângere penală pentru un poluator din Făgăraș 

  Din suma totală de 2,2 milioane de lei, jumătate reprezintă amenzile acordate unor agenți economici. Pe lângă aceste sancțiuni, Mircea Paraschiv a declarat că anul acesta Garda de Mediu Brașov a dispus  suspendarea activității pentru 11 agenți economici. Pentru un operator economic din Făgăraș a fost depusă o plângere penală, pentru încălcarea repetată a prevederilor legale privind protecția mediului”, a mai spus Paraschiv. 

 

  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.