Percheziții ale polițiștilor români și germani, la Brașov, într-un dosar de furt cu bande organizate

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov fac 16 percheziții domiciliare in această dimineață, într-un dosar penal de furt calificat, săvârșit de o bandă organizată. Faptă, săvârșită la Koln, este parevăzută și pedepsită de Codul Penal German.



Potrivit unui comunicat de presă al IJP Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Brașov, polițiști brașoveni și cei din cadrul Poliției Koln-Nordhein Westfalen efectuează 16 percheziții pe raza județului Brașov, la locuințele unor persoane bănuite că începând cu anul 2017 ar fi săvârșit furturi de biciclete cu valoare foarte mare din Koln, Germania. Bicicletele erau apoi dezmembrate și trimise , pe care le dezmembrau și trimise în România, unde erau reasamblate și vandute.  

Valoarea estimată a prejudiciului este de aproximativ 120.000 euro.

„La finalizarea perchezițiilor, persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor cercetate vor fi conduse la audieri urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă. Alături de polițiști din cadrul IJP Brașov, în acțiuni sunt angrenați luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Alina Ivan.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.