FOTO. „Episodul” 2019 din modernizarea DN 73 se va încheia în 15 noiembrie. Constructorul a promis că până atunci va termina toate lucrările programate pentru acest an

Dacă anii trecuți, cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov „dădeau în urmărire generală” firma care se ocupă de modernizarea DN 73, iar în primăvara acestui an, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a „rupt” contractul de lucrări, acum, de câteva luni, spaniolii de la Azvi par a-și fi „spălat imaginea”. 
În ultimele luni, reprezentanții direcției au monitorizat constant șantierul, iar conform directorului DRDP Brașov, mobilizarea constructorului a fost bună. 
 


 
 
„Săptămâna trecută am avut discuții cu reprezentanții din Spania ai constructorului. Am primit asigurări că până la data de 15 noiembrie se vor încheia lucrările programate pentru acest an. În principal, este vorba de casetele de lărgire dintre Râșnov și Bran. Pe teren sunt trei echipe de excavare. În ultimele zile, ritmul lucrărilor a fost afectat din caza vremii nefavorabile, dar acum lucrurile au revenit la normal”, a declarat Stancu.
 
Acesta a mai spus că săptămâna trecută a fost dat în folosință și noul pod de la Pănicel (din apropierea orașului Râșnov), acesta fiind construit în cursul acestui an. 
 


 
Potrivit DRDP Brașov „în acest moment se lucrează la amenajarea sensului giratoriu de la intersecția cu DN73A, la podul de peste pârâul Bârsa, la șanțurile pentru evacuarea apei pluviale și la mai multe casete de lărgire”.

 

 

În 2020 sunt programate lucrările în zona montană și se va turna stratul final de asfalt pe sectorul din județul Brașov, după care vor fi trasate marcajele definitive. 

 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.