Polițist rutier din Brașov, reținut pentru luare de mită. Sesizarea a venit prin linia call center anticorupție

Un agent de poliţie din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Braşov a fost reţinut, luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

În fapt, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Aticorupție Braşov, duminică, un bărbat a apelat linia call center anticorupţie 0800.806.806 a Direcţiei Generale Anticorupţie, sesizând faptul că un agent de poliţie i-a solicitat o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu.

„Ca urmare a denunţului, în noaptea de 13/ 14 octombrie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, l-au prins în flagrant pe agentul de poliţie, după ce a primit de la un denunţător suma de 1.000 de lei pentru a-l sprijini în scopul exercitării în continuare a dreptului de a conduce şi pentru a interveni pe lângă lucrători din cadrul Serviciului Judeţean Medicină Legală Braşov în sensul neîntocmirii buletinului de analiză toxicologică cu rezultat 0% g/ alcool în sânge, în condiţiile în care, anterior, denunţătorul fusese implicat într-un accident rutier soldat cu victime“, se precizează în comunicat.

Luni, agentul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.

Poliţistul este, în prezent, suspendat din funcţie, a comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Alina Ivan.
El are 38 de ani, a absolvit o şcoală de agenţi de poliţie şi este angajat al IPJ Braşov din 2006, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. 

„Condamnăm astfel de fapte, care nu fac cinste instituţiei noastre şi pătează imaginea celorlalţi poliţişti care au o atitudine corectă şi un comportament etic. În susţinerea celor de mai sus, precizăm că, în data de 3 octombrie, doi poliţişti din cadrul IPJ Braşov au denunţat intenţia unor cetăţeni de-i mitui, fiind astfel sesizate autorităţile competente să dispună măsurile legale“, a declarat Alina Ivan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.