Transparența la Primăria Brașov. Municipalitatea a „descoperit“ un model aplicat deja de mulți ani la Consiliul Județean, pentru a da liber cetățenilor la proiectele de hotărâre propuse în CL

Deși la Consiliul Județean, de ani buni cetățenii pot intra pe site pentru a vedea proeictele de hotărâre și documentațiile aferente, înainte de a fi supuse aprobării în plen, la nivelul Municipalității soluția a fost implementată abia acum. 



Primăria Brașov a anunțat azi că a găsit o soluție tehnică ce le va permite cetățenilor să verifice proiectele de hotărâre și documentațiile aferente înainte de a fi aprobate. Soluția a fost însă descoperită și pusă în aplicare abia după modificarea Codului administrativ care impune noi obligații administrațiilor locale, cu privire la transparența decizională. 

 „Am identificat soluțiile tehnice pentru publicarea tuturor proiectelor de hotărâre pe portalul primăriei. Astfel, începând cu această ședintă (din data de 4 octombrie – n.r.), orice cetățean al municipiului Brașov sau orice altă persoană interesată poate să consulte proiectele de hotărăre propuse de către primar aprobării Consiliului Municipal. Ele se găsesc pe portalul www.brasovcity.ro, la secțiunea Consiliul Local/Proiecte de hotărâre sau la secțiunea Monitorul Oficial Local/Hotărârile Autorității Deliberative/Registrul pentru evidenţa Proiectelor de Hotărâri ale Consiliului Local. În acest fel asigurăm o și mai mare transparență a procesului de aprobare a Hotărârilor de Consiliu Local”, a declarat George Scripcaru.



Azi au și fost postate pe site-ul Primăriei Brașov, www.brasovcity.ro, la secțiunea „Consiliul Local“, proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării în ședința de plen de vineri.  Din acest punct de vedere însă, municipiul Brașov a rămas destul de mult în urmă, fiind depășit nu doar de Consiliul Județean, ci și de localități din județ, precum Ghimbav sau Făgăraș. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.