Scene penibile în Parlamentul României. PSD a forțat votarea moțiunii de cenzură sâmbătă. Documentul nu a mai fost citit, deci nu va mai fi nici votat în weekend

PSD a forțat, miercuri, o decizie fără precedent în birourile permanente reunite ale Parlamentului, ca moțiunea să fie citită miercuri, iar votul să fie dat sâmbătă. Social democrații  au mizat pe faptul că în weekend va fi mai dificilă o mobilizare a parlamentarilor opoziției și astfel moțiunea va pica. Opoziția a încercat, în schimb, o boicotare a ședinței conducerii Parlamentului.  
 


 
În acest sens, liberalii, dar și parlamentarii ALDE, Pro România și PMP au părăsit ședința birourilor permanente reunite ale Parlamentului, dar a intrat reprezentantul minorităților naționale, Dragoș Zisopol, iar cu ajutorul acestuia, PSD a avut o majoritate în Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului.
 
Moţiunea de cenzură nu a mai fost însă citită în plenul reunit de miercuri, pentru că Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă. În consecință, nici nu va mai fi supusă votului în weekend. 
 


Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat. Urmează o întâlnire a liderilor grupurilor parlamentare şi posibil o nouă şedinţă a Birourilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
 
La finalul ședinței, Opoziția a strigat în Parlament „Demisia! Demisia!“

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.