USR pune 4 condiții pentru susținerea noului Guvern

Dan Barna a publicat luni, pe contul său de Facebook, cele patru condiții puse de USR pentru a da votul de încredere viitorului guvern, repetând că formațiunea pe care o conduce va intra la guvernare doar după alegeri parlamentare. Cele patru condiții sunt:

  • „Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.
  • Votarea inițiativei “Fără Penali în funcții publice” pentru care au semnat peste un milion de români.
  • Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de Comisar European ce revine României.
  • Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20 000 de infractori dintre care mulți au comis noi fapte de violență”.Dan Barna a mai precizat că USR poate acorda votul de învestitură unui cabinet care își asumă o durată de viață limitată pentru pregătirea alegerilor: „Voi propune colegilor mei să cerem mâine la Cotroceni un calendar clar pentru anticipate”.

„Alianța USR PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. Poziția noastră rămâne fermă: în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare și ar depinde de PSD care va deveni arbitrul oricărei strategii”, a mai declarat Dan Barna. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.