Deputatul de Braşov, Dumitru Flucuş, dat afară din PNL, după ce a semnat lista AUR. „Când ai făcut asta, ai aceeaşi minte ca Georgică Simion şi te duci la Georgică Simion”

Deputatul braşovean Dumitru Flucus va fi exclus din partid, a anunţat miercuri secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu. 

„Din câte am înţeles, a semnat şi va fi exclus din partid în maximum două săptămâni. (…) În momentul în care ai făcut un asemenea gest, nu eşti parlamentar liberal, eşti de la AUR, ai aceeaşi minte ca Georgică Simion şi te duci la Georgică Simion”, a declarat Dan Vîlceanu.  

Motivul acestei decizii este faptul că numele lui Dumitru Flucuș apare pe lista de semnături ale parlamentarilor AUR, partid care a demarat procedura parlamentară pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Pentru declanșarea procedurii de suspendare a președintelui este nevoie de o treime din numărul parlamentarilor – 156, iar pentru votul de suspendare – jumătate plus unul din numărul de parlamentari. AUR are doar 49 de parlamentari-

Fost primar din Şinca Nouă, ajuns acum deputat, Dumitru Flucuş este printre aleşii din partid care simpatizează gruparea Orban, dar până acum a rămas alături de grupul PNL. Cel mai probabil, odată cu excluderea lui din partid, Flucuş va trece în echipa Orban, ceea ce ar duce la un număr de 13 deputaţi disidenţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.