Brai-Cata, scoasă la marginea Brașovului. Primarul și Poliția Locală au surprins operatorul în flagrant, când încălcălca prevederile contractuale de ridicare a deșeurilor

Din 1 decembrie, activitatea operatorului de salubrizare Brai-Cata, care a avut ma mai multe plângeri în ultima perioadă, din punct de vedere al calităților serviciilor asigurate, își va restrânge arealul de intervenție numai în cartierul Noua.  Celelalte zone unde această firmă asigura serviciile de salubritate stradală dar și pe cele de ridicare a gunoiului menajer (de exemplu, cartierul Răcădău și cartierul Scriitorilor), vor fi prelute de SC Comprest, care se ocupă, în prezent de restul orașului. 



Decizia a fost luată azi, după ce noaptea trecută echipaje ale firmei ar fi fost surprinse în flagrant, când își desfășurau neglijent activitatea, a declarat primarul George Scripcaru. De altfel, nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, în urmă cu o săptămână un echipaj al Brai-Cata fiind sancționat de conducerea firmei, după ce a apărut pe rețelele de socializare un filmuleț în care se vede clar cum cei care trebuiau să ridice deșeurile colectate selectiv de la o eco-insulă din Scriitorilor, adunau gunoaiele la grămadă. 

„Azi-noapte am dispus un control pe raza municipiului și am constatat că Brai-Cata nu ridică gunoiul și nu respectă programul stabilit conform contractului. Personal am făcut o monitorizare, împreună cu oamenii noștri de la Serviciul de Salubrizare și Poliția Locală și am constatat că angajații acestui operator nu execută operațiunile conform contractelor. Nu este prima dată când se întâmplă, sunt multe plângeri din acest punct de vedere. Am întocmit procese verbale cu cele constatate, însoțite de imagini și probe de la fața locului, am făcut o analiză și am luat mai multe decizii pe care le-am comunicat azi“, a declarat primarul George Scripcaru. 

Cei doi operatori au fost convocați azi la Primăria Brașov și li s-au comunicat măsurile luate în această situație. Astfel, Brai-Cata va mai opera doar în cartierul Noua, iar în cazul în care nu va demonstra că are capacitatea de a-și exercitat atribuțiile conform contractului, va pierde și această zonă. Mai mult, Brai-Cata poate pierde și licența. 



 „Dacă Brai-Cata demonstrează că nu face față nici în Noua, i-am anunțat deja că vom notifica ANRSC și vom cere să le retragă licența“, a mai spus primarul. 

În restul cartierelor unde până acum se ocupa Brai-Cata de salubrizarea domeniului public și de ridicarea gunoiului menajer, va intra Comprest, 1 decembrie. Astfel, asociațiile de proprietari și persoanele fizice și juridice vor trebui să încheie contracte cu noul operator. 



„Am cerut Comprest să amenajeze în jurul platformelor de gunoi modernizate, ecoinsule unde cetățenii care colectează deșeuri selectiv, să le poată depozita, pe tipuri de reciclabile. Dacă nu etse posibil în acest moment, la fiecare platformă, măcar la cel puțin trei platforme, să existe o astfel de eco-insulă care să ofere posibilitatea de colectre selectivă“ , a mai spus primarul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.